FAQ Naravni materiali


  • Ali je tungovo - lesno olje primerno za premazovanje lesa zunaj? Tungovo olje iz tungovca, drevesa s plodovi z visoko vsebnostjo olja, so Kitajci že pred več kot 2000 leti uporabljali za impregnacijo in premazovanje čolnov. Od naravnih olj je tungovo olje najbolj odporno proti vodi.Za učinkovito zaščito zunaj je potrebno nanesti vsaj 5 slojev. Pri količini nanosa velja "manj je več", zato naj količina posameznega nanosa minimalna. Pomembno je, da olje dobro vtremo v površino, najbolje z laneno krpo. Pri prvem premazu olje razredčimo z 10-20 % Oranola (olje iz lupin citrusov) ali terpentina. Ker se olje suši oksidativno in pri tem oddaja toploto, lahko pri večji količini zavrženih krp pride do samovžiga. Odpadne krpe zato odlagamo v kovinske zaprte posode ali posode z vodo.
  • Ali lahko dodam več kot 2% katalizatorja v Modrin? Silikonska guma ob večjem dodatku katalizatorja izgublja prožnost in se rada trga, zato ne priporočamo večjih doz kot so priporočene v navodilih. Res pa je, da nekateri izkušeni uporabniki ob dodatku do 5% katalizatorja uspejo narediti kvalitetne kalupe v manj kot eni uri.
  • Ali lahko s Paraloidom B72 lepim porozno keramiko (ne porcelan)do debeline 1 cm in ali je postopek reverzibilen? S Paraloidom B 72 lahko lepimo tudi keramiko.Običajno se v acetonu ali etilacetatu pripravi 20-25% raztopina. To vezivo je reverzibilno topno v omenjenih topilih.
Več o naših izdelkih in nakup na:

www.revivo.si - materiali in izdelki za restavratorstvo, konservatorstvo in umetnost

www.naravno.info - naravni materiali,za izdelavo domače kozmetike, mil, sveč, keramike

www.kompoziti.si - materiali za izdelavo kompozitnih materialov, smole, ojačitvena vlakna 

www.naredi.eu - materiali za kreativno ustvarjanje, obrt, hobby, prosti čas, umetniške tehnike

Spremljajte nas na

Facebook
Twitter
Google Plus
Ime:
Email:
Sporočilo:

Vpišite pravilen rezultat računa.

0 plus 2 je enako:
Vse pravice pridržane © 2013 Samson Kamnik d.o.o. | Izdelava spletnih strani in programiranje: Ms3 d.o.o.