Choco-Sil (ČokoSil) silikon za kalupe za prehrambene izdelke
Izdelke lahko naročite v naših spletnih trgovinah:
www.revivo.si
www.kompoziti.si
www.naredi.eu
CHOCO-SIL (ČOKO-SIL) je dvokomponentni silikon, ki se strjuje pri sobni temperaturi.
Ker ne vsebuje nobenih zdravju škodljivih snovi, je primeren tudi za izdelavo fleksibilnih kalupov za:

Čokolado
Praline
Izdelke iz sladkorja
Marcipan
Druge slaščičarske in pekarske proizvode
CHOCO-SIL ustreza naslednjim regulativam:
Združene države Amerike: FDA Regulations, CFR-2 1
Francija: Journal Officiel, Brochure 1227
Nemčija: BGA, chapter XV-A
LASTNOSTI
Mešalno razmerje: A : B = 10 : 1 utežno
Viskoznost: komp.A 25.000 mPas, komp.B 8.000 mPas
Čas do začetka želiranja (pot life): 1 ura
Čas strjevanja, možnost razkalupljanja: 16-18 ur pri 23°C
Gostota pri 23°C: cca 1,1 , g/cm3
Trdota, na 6 mm debelem vzorcu: 28 Shore A
Natezna trdnost: cca. 7.5 MPa
Raztezek pri pretrganju: 600 %
Pretržna trdnost: cca.20 KN/m
Linearni skrček po 7 dneh pri 23°C:0.1 %
.

OPOMBA
Nižje temperature podaljšajo čas strjevanja, višje pa ga skrajšujejo.
Za izdelavo visokokvalitetnih kalupov priporočamo vakumiranje Choco-Sila
pri 30-50 mBar.
Kontakt tople čokolade s kalupom naj bo čim krajši in naj ne presega 2 uri.
Temperatura kalupa naj ne presega 40 st.C.