Choco-Sil (ČokoSil) silikon za kalupe za prehrambene izdelke

Izdelke lahko naročite v naših spletnih trgovinah:
www.revivo.si
www.kompoziti.si
www.naredi.eu

CHOCO-SIL (ČOKO-SIL) je dvokomponentni silikon, ki se strjuje pri sobni temperaturi.
Ker ne vsebuje nobenih zdravju škodljivih snovi, je primeren tudi za izdelavo fleksibilnih kalupov za:

Čokolado
Praline
Izdelke iz sladkorja
Marcipan
Druge slaščičarske in pekarske proizvode


CHOCO-SIL ustreza naslednjim regulativam:

Združene države Amerike:           FDA Regulations, CFR-2 1
Francija: Journal Officiel, Brochure 1227
Nemčija: BGA, chapter XV-A


 LASTNOSTI


Mešalno razmerje: A : B = 10 : 1 utežno
Viskoznost: komp.A 25.000 mPas, komp.B 8.000 mPas
Čas do začetka želiranja (pot life): 1 ura
Čas strjevanja, možnost razkalupljanja: 16-18 ur pri 23°C
Gostota pri 23°C: cca 1,1 , g/cm3
Trdota, na 6 mm debelem vzorcu:  28 Shore A
Natezna trdnost: cca. 7.5 MPa
Raztezek pri pretrganju: 600 %
Pretržna trdnost: cca.20 KN/m
Linearni skrček po 7 dneh pri 23°C:0.1 %

.

OPOMBA
Nižje temperature podaljšajo čas strjevanja, višje pa ga skrajšujejo.
Za izdelavo visokokvalitetnih kalupov priporočamo vakumiranje Choco-Sila
pri 30-50 mBar.
Kontakt tople čokolade s kalupom naj bo čim krajši in naj ne presega 2 uri.
Temperatura kalupa naj ne presega 40 st.C.



Več o naših izdelkih in nakup na:

www.revivo.si - materiali in izdelki za restavratorstvo, konservatorstvo in umetnost

www.naravno.info - naravni materiali,za izdelavo domače kozmetike, mil, sveč, keramike

www.kompoziti.si - materiali za izdelavo kompozitnih materialov, smole, ojačitvena vlakna 

www.naredi.eu - materiali za kreativno ustvarjanje, obrt, hobby, prosti čas, umetniške tehnike

Spremljajte nas na

Facebook
Twitter
Google Plus
Ime:
Email:
Sporočilo:

Vpišite pravilen rezultat računa.

3 plus 9 je enako:
Vse pravice pridržane © 2013 Samson Kamnik d.o.o. | Izdelava spletnih strani in programiranje: Ms3 d.o.o.